dpf-logo

banner-07

Depressiv & angst

Var bange for, at konen ville skilles
En mand, der var svært deprimeret, opdagede en dag, at hans kone havde taget sin vielsesring af, inden hun gik i bad. Manden var sikker på, at dette var tegn på, hun ville skilles.

Selv om intet andet ellers tydede på, at hans kone ønskede skilsmisse, blev han ved at gruble. Til sidst var han så angst for, at hun lod sig skille fra ham uden grund, at han følte det nødvendigt at give hende en grund. Og han besluttede derfor, at han måtte være hende utro.

Den psykolog, som manden i forbindelse med sin depression gik til samtaler hos, var hurtigt klar over, at mandens angst bundede i vrangforestillinger. Mandens opfattelse af virkeligheden var i sådan en grad forvrænget, at han befandt sig i sin egen verden. Psykologen vurderede derfor, at en psykoterapeutisk behandling i klientens tilfælde var utilstrækkelig. Og han sørgede for at sætte klienten i forbindelse med en psykiater, som kunne fortsætte behandlingen og supplere den med medicin.

Efter et stykke tid var manden i bedring, og han begyndte igen at have et mere realistisk billede af virkeligheden. Han måtte dog fortsætte længe i behandling, inden han var helt rask.

 

Kilde: Psykologer i Danmark